Uw concert hier?
Neem contact op met team(at)interticket.nl voor tarieven en voorwaarden.

Sander van den Houten - orgel

Rhenen, Cunerakerk, donderdag 22 augustus 2024, 20:00 - 22:00 uur

Info
Tickets
Contact

Sander van den Houten (1987) werd in april 2017 benoemd tot organist van de Evangelisch-Lutherse Kerk in Den Haag en werd daarmee vaste bespeler van het beroemde Bätz-orgel uit 1762. In Kampen is hij titulair organist van de Burgwalkerk en de Broederkerk en tweede organist van de Bovenkerk. Op zijn achtste begon hij met piano- en orgelstudie bij Paul Kieviet in Middelharnis. Hij deed mee aan concoursen en won prijzen op het jeugdsolistenconcours in Melissant, het ensembleconcours in Oude Tonge en het Buxtehudeconcours in Zierikzee.

Sander volgde zijn bacheloropleiding tot organist aan het Rotterdams conservatorium bij Bas de Vroome. Ook volgde hij de studie kerkmuziek bij Hans van Gelder, Arie Hoek, Conny de Jong en Aart Bergwerff. In 2013 slaagde hij cum laude voor zijn masterdiploma orgel aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle bij Theo Jellema. Hij volgde masterclasses bij Willem Tanke, Harold Vogel, Jacques van Oortmerssen en Thomas Trotter. Hij volgde privélessen koordirectie bij Wiecher Mandemaker. In oktober 2023 studeerde Sander met glans af voor zijn master beiaard bij Christiaan Winter en Tommy van Doorn aan de Beiaardschool in Amersfoort, onderdeel van de HKU te Utrecht.

Hij is als dirigent verbonden aan Concertkoor Immanuel Kampen, Oratoriumvereniging ‘de nieuwe ster’ Zwolle, Exspecto Epe en aan kamerkoor Arise Kampen. Ook is hij cantor van de Theologische Universiteit Kampen en vaste begeleider van Cappella Campen, het Kampen Boys Choir, het Roder Jongenskoor en van Vocaal Ensemble Magnificat. Zijn werk als koorbegeleider bracht hem o.a. naar Engeland, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Denemarken en Oostenrijk. In 2013 maakte hij een concertreis naar Rusland waar hij in Kostroma een aantal orgelconcerten verzorgde. Sander van den Houten geeft jaarlijks veel concerten als solist, begeleider en continuospeler en heeft een privélespraktijk.

Voor meer info kijk op: www.sandervandenhouten.nl

Uitvoerenden:

Sander van den Houten - orgel

Programma:

Nicolaus Bruhns - Praeludium in e-Moll (‘de grote’)

Georg Böhm - Partita ‘Freu dich sehr, o meine Seele’

Johann Sebastian Bach - Concerto in a-moll (BWV 593) Allegro - Adagio - Allegro

Frank Bridge - Adagio in E-major

Louis Vierne - Uit Pièces de fantaisie (opus 53): Feux follets

Frank Martin - Agnus Dei pour orgue

Gerard Bunk - Fantasie in c-moll (opus 57)