Uw concert hier?
Neem contact op met team(at)interticket.nl voor tarieven en voorwaarden.

Zomerconcert Nieuwe Philharmonie Utrecht o.l.v. Johannes Leertouwer

Utrecht, Nicolaikerk, zaterdag 20 juli 2024, 19:30 - 20:30 uur

Info
Tickets
Contact

Al vanaf het oprichtingsjaar 2009 speelt de Nieuwe Philharmonie jaarlijks een openlucht concert binnen de stadsgrenzen van Utrecht. In het verleden speelden we met veel plezier voor een paar duizend mensen op de Weerdsluis, maar in 2022 ontdekten we hoe fijn het is om onversterkt in de tuin tussen Nicolaïkerk en Centraal museum te musiceren. We besloten vanaf dat moment jaarlijks een tuinconcert te organiseren op de beschutte plek die de ommuurde tuin ons en ons publiek biedt. In deze tijden van onzekerheden rond weer en klimaat hebben we ook de geruststellende zekerheid dat we, als het weer tegenwerkt zoals dat afgelopen jaar het geval was, ook kunnen uitwijken naar de kerk.

Dit jaar staan composities van Schubert en van Britten op de lessenaar en hebben we twee fantastische solisten in ons midden. We beginnen met het heerlijke Rondo voor viool en orkest van Schubert. Ik kan me eerlijk gezegd nauwelijks geschiktere openlucht muziek voorstellen, het zal moeilijk voor u worden om niet zachtjes mee te neuriën wanneer de geweldige soliste, violiste Shannon Lee, Schuberts melodieën aaneenrijgt.

Dan gaan we naar ‘Les Illuminations” van Benjamin Britten, een liederenreeks voor sopraan en strijkorkest op teksten van Arthur Rimbaud. Katharine Dain is onze soliste en dit werk is haar op het lijf geschreven. Met haar fenomenale techniek en enorme kleurenpallet kan ze de wereld van de poëtische teksten van Baudelaire oproepen als geen ander. De muziek van Britten belicht de sfeer van Rimbauds werk op heel bijzonder wijze, we horen grote contrasten; van overmoedige “Wanderlust” naar diepe verlatenheid en van extase naar een verdrietig afscheid in een klein half uur muziek.

Tenslotte spelen we Schuberts Vijfde Symfonie, een licht en sprankelend werk dat niettemin ook grote diepgang heeft. Schubert schreef het stuk in 1814 toen hij 17 jaar was. De symfonie ademt een zangerige opgewektheid en geldt als een absoluut meesterwerk uit de vroege negentiende eeuw.

Zorg dat u er bij bent, het wordt een heerlijk uur muziek op een magische plek in de stad!

Uitvoerenden:

Nieuwe Philharmonie orkest o.l.v. Johannes Leertouwer

Programma:

Franz Schubert - Rondo voor viol en strijkers in A majeur, D. 438

Benjamin Britten - Les illuminations Op. 18

Franz Schubert - Symphony 5, D. 485