Uw concert hier?
Neem contact op met team(at)interticket.nl voor tarieven en voorwaarden.

Collegium Musicum Traiectum

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

In december voert Collegium Musicum Traiectum (CMT) twee keer het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach uit. Een feestelijk en geliefd stuk voor koor en orkest. Een extra bijzonder stuk voor CMT aangezien dit acht jaar geleden bij de oprichting van het ensemble als eerste werd uitgevoerd.

Dit jaar keren we met veel plezier terug naar dit stuk en voeren we de delen 1, 2, 3, 5 en 6 uit. Feestelijke koordelen en ontroerende aria’s wisselen elkaar af in deze muzikale vertelling van het Kerstverhaal, waarvoor het openingskoor ‘Jauchzet, frohlocket’ onmiskenbaar de toon zet. U zult alle bekende elementen uit het Kerstverhaal voorbij horen komen: van de geboorte van Jezus in de stal en de engel die aan de herders verschijnt tot het bezoek van de drie Wijzen.

Wat deze uitvoering van CMT bijzonder maakt is dat de jonge muzikanten het oratorium uitvoeren op authentieke wijze: met barokinstrumenten en in oude stemming (a=415 Hz). Dit resulteert in een warme, homogene samenklank en een goede verstaanbaarheid van de tekst. Omdat Bach een meester was in het verbeelden van tekst in de muziek draagt dit erg bij aan de luisterervaring. Het ensemble wordt begeleid door drie barokspecialisten en gecoacht door de Nederlandse Bachvereniging. De concerten zijn de kroon op het werk van CMT en laten de ontwikkeling zien die de jonge musici de afgelopen jaren hebben doorgemaakt. Feestelijker kunt u de decembermaand niet beginnen!