Uw concert hier?
Neem contact op met team(at)interticket.nl voor tarieven en voorwaarden.

Lucem Natale - Kerstmuziek uit de Barok

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

Hoop, blijdschap, verzoening en vrolijkheid worden net als de komst van het Licht in dit programma verheerlijkt met prachtige klanken. Het solisten ensemble van Ad Mosam, brengt samen met het studenten koor Intonacatore van Zangschool Utrecht, kerstmuziek ten gehore van beroemde Duitse componisten uit de 17 de -eeuw, afgewisseld met instrumentale stukken in de expressievere Italiaanse stijl: blijmoedig, licht en lichtvoetig: helemaal Kerst!

Natuurlijk ontdek je in ons programma ook werken van minder bekende componisten zoals Vincenzo Albrici, die een tijd samen met Heinrich Schütz heeft gewerkt. Maar we nemen je vooral mee in bekende barokke kerstliederen zoals In dulci jubilo, vrolijk stemmende muziek die je aanmoedigt om elke dag te vieren als de eerste dag. Dat vieren doen we zelfs door het

publiek uit te nodigen met enkele liederen mee te zingen. Dat mag; graag zelfs.

Groot en jong talent en gast in dit programma is Amaryllis Wellens, winnaar van de AD MOSAM Barok prijs tijdens het Prinses Christina Concours 2024. Zij speelt een van de bekendste vioolconcerten van Bach.

Uitvoerenden:

Lucem Natale (cond. Bernard Wolteche)

Amaryllis Wellens - viool solo        

Sojeong Im - sopraan        

Katerina Blizkovska - mezzo-sopraan        

Emmanuele Petracco - tenor        

Valerio Zanolli - bariton

Met medewerking van Amaryllis Wellens (viool) en het studentenkoor Intonacatore Utrecht

Programma:

Werken van Schein, Schütz, Albrici, Praetorius, Weckmann en Bach.


Video playlist


Data en locaties

Kies een datum om kaarten te reserveren.

Ad Mosam

AD MOSAM Barok is het Limburgs topensemble, dat u graag verrast met avontuurlijke programma’s en boeiende concerten. Daaronder grote juwelen, kleine pareltjes en bekende werken; toegankelijk voor een breed publiek maar altijd in staat óók de fijnproever te laten genieten.Uitgelicht

Musica Sacra: Een koninklijke keuze

Werken van Barbara Strozzi, Henry Du Mont, Giacomo Carissimi, Constantijn Huygens en anderen laten niet alleen prachtige muziek horen maar staan ook in het teken van het kiezen van je eigen weg.

Hohe Messe: Bachs geniale zwanenzang

In dit seizoen bestaat Ad Mosam 30 jaar. Een jubileum dat we willen vieren met een imposant werk uit de barokmuziek: de Hohe Messe van Bach, wat hij schreef aan het einde van zijn leven in 1749.

Actus Comicus - Bij Bach op de koffie

Bach componeerde de Koffiecantate voor vermakelijke uitvoeringen in Café Zimmerman, het beroemde koffiehuis in Leipzig. Hoewel gecomponeerd voor een totaal andere context, sluit de Boerencantate goed aan bij deze komische spotternij.

Ad Mosam

AD MOSAM Barok is het Limburgs topensemble, dat u graag verrast met avontuurlijke programma’s en boeiende concerten. Daaronder grote juwelen, kleine pareltjes en bekende werken; toegankelijk voor een breed publiek maar altijd in staat óók de fijnproever te laten genieten.


Algemene voorwaarden en Privacy statement • KVK 30196833